Houtskeletbouw

Beter verbouwen met houtskeletbouw

De bouwtechniek houtskeletbouw biedt vele voordelen en de mogelijkheden om op maat te werken zijn echt eindeloos. Of u nu uw huis wil uitbreiden met een beperkte aan- of achterbouw of uw woning uit wil breiden in de hoogte, wij bieden hierin graag de passende oplossing.

Sneller uitbreiden

De constructietijd van houtskeletbouw is zeer kort. Een groot deel van de constructie gebeurt in het atelier van Renopact, waar sneller, efficiënter en veiliger gewerkt kan worden dan op een buitenwerf. De weersomstandigheden hebben geen invloed op deze voorbereidende werken, zodat ook hier geen vertraging kan ontstaan.

In tegenstelling tot de klassiske bouwmethode wordt bij houtskeletbouw geen water gebruikt. Dit betekent dat er tijdens en na de werken geen droogtijd nodig is. Dit betekent al gauw enkele maanden tijdswinst en een kleinere kans op ongemakken. Eenmaal de constructiewerken zijn afgerond, kan de afwerking meteen starten.

Omdat een constructie in houtskeletbouw sneller klaar is, zijn er minder ongemakken of onnodige kosten tijdens de werkzaamheden.

Gezondere leefomgeving

Hout is een prachtig bouwmateriaal, het is sterk, gezond en bovendien volledig herbruikbaar (circulair). De lage warmtegeleiding van hout in combinatie met ecologische isolatiematerialen zorgen voor energie-efficiënte bouwmogelijkheden. Hout geeft een aangenaam binnenklimaat en hoogstaand wooncomfort.

Renopact hanteert een eigen ontwikkelde methode van wandopbouw, die zorgt voor een betere thermische en akoestische isolatie bij de binnenwanden en buitenwanden, maar ook bij de vloeren en plafonds.

Je woonuitbreiding is perfect in orde met de normen rond energiezuinigheid en ventilatie zodat je in aanmerking komt voor verschillende subsidies van de Vlaamse, Federale en lokale overheden.

Onze vakmensen begeleiden je ook bij de aanvraag van deze toelagen.

Meer comfort

Hout is een warm, ecologisch en duurzaam materiaal dat voor een aangenaam gevoel in de woning zorgt.  Een houten wand voelt nooit koud aan en je geniet steeds van een aangenaam binnenklimaat. Dankzij de isolatietechnieken en onze eigen ontwikkelde techniek van wandopbouw is er ook steeds een goede akoestiek.

Omdat een houten constructie meer mogelijkheden biedt wat betreft architectuur, zijn er meer mogelijkheden qua indeling wat het gebruiksgemak van de woning ten goede komt.

Houtskeletbouw is tevens vuurwerend, houten gebouwen ontvlammen daarom niet sneller dan bij een traditionele bouw.

Meer mogelijkheden

De mogelijkheden van houtskeletbouw zijn eindeloos, zowel architecturaal als op vlak van fundering en ondergrond. Omdat een houten constructie veel lichter is dan bij de klassieke bouwmethode, zijn er minder beperkingen. Een extra bouwlaag op een bestaande woning kan met de gewone bouwmethode voor problemen zorgen, omdat de initiële constructie niet berekend is op het bijkomende gewicht. Met houtskeletbouw is dat doorgaans geen probleem, omdat het gewicht beduidend minder bedraagt in vergelijking tot klassieke bouwsystemen. Maar ook voor een losstaande constructie zijn er minder vereisten wat betreft draagkracht van de ondergrond.

Met houtskeletbouw kunnen zowat alle bouwstijlen gehanteerd worden. Dit biedt veel vrijheid wat betreft de vorm en indeling van de constructie. Je kan met andere woorden zowat alle richtingen uit: van een moderne strakke villa tot een landelijke pastorijwoning.

Maak een afspraak