Box-in-box

Het project betreft een Oude Vlaamse hoeve, eigendom van de Plantentuin in Meise, dewelke op de lijst van beschermd erfgoed staat. Deze hoeve had nood aan een grondige renovatie en krijgt een nieuwe bestemming als polyvalente ruimte, conciërgewoning en gastenverblijf.

Er is gekozen om te werken met houtskeletbouw owv ons bouwsysteem box- in- box, de bestaande erfgoedgevels kunnen behouden blijven en langs binnenzijde worden nieuwe wanden geplaatst waardoor dit energetisch een grote meerwaarde betekent. De technieken worden verwerkt in de houtskeletwand zodat de bestaande gevels niet geraakt worden. De snelheid en de ecologische wijze van bouwen is een bijkomende troef die in het voordeel van Renopact heeft gewerkt alsook de specifieke technische kennis die een dergelijk uitdagend project vereist. 

Maak een afspraak