Blogs

Voordelig renoveren met een premie van 60.000 euro

Renovatieplannen? Dan is NU het moment om ermee aan de slag te gaan! De Vlaamse overheid schakelt een versnelling hoger in het bouwen en verbouwen van energiezuinige woningen, en daar kan ook jij je voordeel mee doen.

De Vlaamse overheid voorzien een extra budget tot 60.000 euro voor wie een grondige renovatie uitvoert. Eigenaars van een woning of appartement met slecht energielabel komen hiervoor in aanmerking.  Daarnaast kan je ook aanspraak maken op een eenmalige EPC-labelpremie tot 5.000 euro. Ook heel wat andere steunmaatregelen zijn van toepassing.

Box-in-box renovatie voor Vlaamse hoeve Plantentuin Meise

Renopact paste het box-in-box systeem toe bij de renovatie van de oude Vlaamse hoeve in de plantentuin van Meise. Het gebouw staat op de Erfgoedlijst, waardoor rekening gehouden moet worden met het behoud van bepaalde beschermde elementen. De box-in-box-werkwijze laat een grondige renovatie toe, maar met behoud van de bestaande gevels. De binnenzijde van het gebouw werd volledig opnieuw opgebouwd in houtskeletbouw. De hoeve krijgt na de verbouwing een nieuwe bestemming en zal dienst doen als polyvalente ruimte, conciërgewoning en gastenverblijf.